Hinnasto

Hinnasto 9.1.2017 alkaen

Laskutuksemme perustuu toimeksiannon hoitamiseen käyttämäämme aikaan. Tuntihinta (sis. alv 24%) on 248 euroa tunti.

Oikeusapuasiakkaiden, sekä puolustajaan tai oikeudenkäyntiavustajaan oikeutetun asiakkaan asianhoidon tuntihinta (sis. alv. 24%) on 136,40 euroa tunti. Tuntihintaa voidaaan korottaa enintään 20 %:lla jos tehtävä avustajasta riippumattomista syistä joudutaan suorittamaan vieraalla kielellä, poikkeuksellisissa olosuhteissa tai erityisen kiireellisenä. Näissä tapauksissa tuntihinta (sis. alv. 24%) on 163,68 euroa tunti.

Ensimmäinen puhelinneuvottelu tai alustava sähköpostikirjeenvaihto on ilmainen. Asianajajalle voi varata ajan puolen tunnin maksuttomaan alkukonsultaatioon.

Yksittäisistä puhelinneuvotteluista ja sähköposteista veloitetaan yleensä aina vähintään 15 minuutin (0,25 tunnin) aikaveloitus.

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %. Matkakulut laskutetaan erikseen.

Palvelujen kustannusten kattaminen

Suomalaisiin kotivakuutuksiin, maatilavakuutuksiin, yritysvakuutuksiin ja  autovakuutuksiin kuuluu useimmiten osana oikeusturvavakuutus. Ammattiliittojen jäsenillä on oikeusturvavakuutus. Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja.

Mikäli pienituloisella henkilöllä ei ole oikeusturvavakuutusta, hänellä on usein mahdollisuus saada oikeusapua valtion varoista, jolloin valtio korvaa asianajokulut kokonaan tai osittain.

Alaikäisillä rikoksista epäillyillä on yleensä oikeus puolustajaan, jonka kulut korvataan valtion varoista. Valtio maksaa alaikäisen puolustajana toimivan asianajajan palkkion.

Vakavien väkivaltarikosten ja seksuaalirikosten uhrilla eli asianomistajalla on usein oikeus saada valtion varoin kustannettava oikeudenkäyntiavustaja. Valtio maksaa oikeudenkäyntiavustajana toimivan asianajajan palkkion.

Selvitämme aina asiakkaan mahdollisuuden saada oikeusapua tai vakuutusetuutta ja haemme oikeusavun tai oikeusturvaedun asiakkaan puolesta.  Edellytysten täyttyessä haemme asiakkaan puolesta puolustaja- ja oikeudenkäyntiavustajamääräyksen.